tisdag 26 februari 2008

Väckarklocka!!!!

Ibland har det kännts tradigt att hela tiden använda sitt eget garn dvs. det garn vi låter lönspinna från våra får och angoragetter till det jag stickar, men det känns liksom aldrig riktigt nödvändigt att köpa ett garn när man har hemma.
Och nu efter Kalla Faktas avslöjanden måste jag säga att jag är SÅ glad att jag inte behöver köpa garn där risken finns att djuren har farit illa.
Det är faktiskt ganska många fårägare som låter lönspinna sin ull till garn och skulle fler garnkonsumenter fråga efter dessa garner så skulle nog fler låta spinna sin ull.
Det är klart att de inte kan bli lika finfibriga som merinogarnet, men för mig är valet ändå enkelt.
Efter att ha sett bilderna på de flådda lammen tänker i alla fall jag ta reda på all fakta jag kan om råvaran och dess ursprung innan jag handlar. /Karin

2 kommentarer:

Larspers Carina sa...

Hej Karin
Visst var det fruktansvärda bilder på de stackars fåren efter att ha blivit flådda!!! Jag mår illa!

Dels hoppas jag att så många som möjligt som sett detta berättar för andra. Och uppmanar alla att ta reda på ursprung innan vi handlar.

Men - hur gör man för att protestera till dem i Australien?
Jag hittade en länk på nätet http://www.savethesheep.com/

Allt gott
Larspers Carina

Moniqas sa...

Huu..va hemskt...tänk att man göär så med de stackars djuren.. men det är väl itne det enda eländet förstår jag. Skönt för dem som får bo på din gård =) Ha det gott! *kram*