fredag 27 mars 2009

Kort medelande!!

I dag 09.48 föddes årets första lamm en liten bagge,några minuter senare kom hans lillebror.Stolt moder är Maria en av mina älsta Leichestertackor.
Återkommer å det snaraste med bilder på guldklimparna./Karin

måndag 16 mars 2009


Här kommer nu äntligen ett bevis på att jag faktiskt stickar.
Ett par srumpor som skall bli en påskpresent är det tänkt.
Våren är här och det är härligt, i år har jag bestämt mig för att njuta varje sekund av våren. Riktigt suga ur varenda liten droppe vårelexir som finns,så att jag får ett ordentligt lager som räcker hela året.
Dessutom snart,alldeles snart börjar den mest underbara tid som finns nämligen lammningen. Om ni skulle frågat mig förra året om lammningen var så härlig hade jag svarat nej,nej,nej men det var förra året det då vi fick 158 lamm på ett dygn hur det nu kunde gå till. Men i år har vi garderat oss genom att inte låta baggarna träffa tackorna samtidigt,så i år skall jag bara njuta........./karin

söndag 8 mars 2009


Jag är helt slut,den här helgen går nog till värdshistorien.
Jag tar det från början..
Håkan skulle till Evertsberg på fjällkomöte den här helgen och vi hade verkligen förberett och planerat inför faktum att jag skulle vara själv på gården med djur, ystning,samt öppethållande i ostbutik.
På Lördag morgon halv sju har jag så lämnat av mannen för vidare samåkning mot hägrande komöte. Exakt tio i sju är jag hemma igen och bestämmer mig då för att börja fodra fåren direkt,väl ute i fårhuset hittar jag den första sjuka tackan för dagen. En lätt panik sprider sig redan här och klockan är inte ens sju på morgonen.
Nåväl rätt medicin finns hemma och tackan får raskt första dosen. Vidare till fårhus nr 2 och... där hittar jag 2 sjuklingar till. När tackorna är högdräktiga kan de få akut kalkbrist och det var vad de drabbats av, helt plötsligt känner jag mig väldigt ensam. Förste räddaren i nöden anländer, det är grannens son som hjälper oss ibland och i Lördags skulle han hjälpa mig att halma i fårhuset. Nu blev det ingen halmning utan djursjukvård istället.
Jag lyckades inte heller öppna butiken i tid så då fick räddarna i nöden nr2 rycka ut och ta hand om ostbutiken.
Med tre riktigt sjuka tackor, två galna varghundar som inte fått varken frukost eller morgonpinka börjar jag nu att bli arg på mannen för att han valt att åka bort just nu, jag ringer honom för att klaga över livet på landet och han svarar att han är i Rättvik och inte kan komma hem, jag lägger på luren.
På Lördagseftermiddagen står det klart att en av tackorna inte kommer att klara sig och jag ringer till räddaren i nöden nr 3 för att få hjälp att avliva tackan så hon slipper ha ont mer. Vi hjälps åt räddare 1,2,3 och jag, de tre med tackan och jag hjälper till med gråten,tänker att jag vill flytta till stan och bo i lägenhet på 13:e våningen utan balkong. Det blir kväll till sist och vid ettiden på natten går jag sista medicinronden.
Direkt efter medicinering på Söndagmorgon är det dags att försöka få tag på en veterinär för att få mer kalk till sjuklingarna, det går förvånansvärt smidigt och jag kan hämta den direkt bara ett par mil bort.Jag tänker att nu är det läge att träna lille Ragnar varghund som inte tycker om att åka bil. Jag hinner inte mer än 5 kilometer innan han bajsat ner hela bilen. Odöromtöcknad tar jag mig hem med kalken och djuren får sin medicin, jag lyckas öppna butiken i tid. Nu är det Söndag kväll och mannen har kommit hem och jag har lämnat över hela ansvaret till honom. Det är ju en sån där kvinnodag i dag och nu har jag bestämt mig för att vila och STICKA./karin

Ps i morgon är det stickcafe´VÄLKOMMNA och jag tror jag tänker bo kvar ds

tisdag 3 mars 2009







Jag har blivit utmanad av pysseltrollet.
Nu är det så att man skall länka och så och det kan ju inte jag än.
Utmaningen är rolig, det gäller att tala om 8 sanningar om sig själv och det tänker jag göra här. Resten däremot klarar jag inte av så det får jag lämna.

1,Jag försöker att göra det roliga först så jag vet att jag hinner med det.Allt tråkigt blir det tids nog tid för.
2,Under madrassen har jag en stickning,den tar jag några varv på varje kväll. Vid sängen finns också ett munspel och en kalle anka pocket, det är vad jag behöver för att sova gott.(förutom Håkan alltså)
3,Jag har en tacka som heter Tussilago och när jag behöver tröst går jag ut till henne och sätter mig en stund, hon kommer alltid fram och tröstar mig. Jag kan inte tänka mig ett liv utan mina får.
4,En annan sak jag inte kan vara utan är glass.
5,Jag är väldigt duktig på att hitta sticktid. Tex.så sätter jag på potatisen på 2:an istället för 6:an, då hinner jag sticka en bra stund innan potatisen kokar upp.
6,Jag skulle aldrig tänka mig att flyga.

Det var det!!Jag kom bara på 6 sanningar nu så jag lämnar några till senare.

Dagens bilder är visar våra varghundar Ragnar och Dacke,från lite olika vinklar...
Katten Gustav som sträcker på sig och kalven nalle som är ute och luftar sig lite.
/Karin

måndag 2 mars 2009

sista bilden för i dag..


Jag har just varit till mejeriet och vänt ostarna sista gången för i kväll.
Eftersom min nyvunna "föraöverochläggainbildidatorkunskap" behöver näring passade jag på att ta en bild på ostarna. Dessa ostar vid namn Evert kommer att om 4 månader vara täckta med härligt mögel./god natt

Dagens bild.


Jag testar om det funkar i dag också.
Dagens bild visar ett av alla projekt som sitter på olika stickor för tillfället.
En candle flame sjal stickad i vårt eget entrådiga mohairgarn.
Eftersom bilderna lägger sig lite vart de vill om jag försöker med fler bilder på samma inlägg väljer jag att lägga in en bild i taget. Det kanske gör att det blir flera inlägg om dan med vad gör väll det.Nu skall jag fota mera/karin

söndag 1 mars 2009

Det funkade...


Jag for runt och fotade hej vilt för att se om jag skulle lyckas en gång till med att få in bilder på bloggen. Här, en stol med fårskinnskudde.

Ullkrona, en hyllning till mina får.

Kossan Lucia med sin fantastiska lugg.
Sist matglada får.
Jag tror jag svimmar vad roligt det här var, återkommer snart...
(Jag vet inte än varför bilderna kommer lite huller om buller det skall jag lära mig hur jag rätter till i morgon)

Nu jädringens.......


Det här är mitt första försök att överföra bild från kameran in i datorn och vidare till bloggen. Fungerar detta nu känns detta likvärdigt med den första månlandningen.
Jag håller andan och testar...