torsdag 31 januari 2008

Stickat, nystat & berett

Här kommer nu ÄNTLIGEN lite bilder på nyss färdiga arbeten och arbeten på gång:
Jag hann inte med att lista mig till sockklubben men jag är med ändå, lite bredvid. Här är januari månads sockor. stickat i ullgarn från Östergötlands ullspinneri, stickor 2,5.Detta är den första stickning jag gör efter mönster med engelsk text, jag är förvånad över hur lätt det gick att förstå. Jätteroliga sockor att sticka och fina på foten är de också.Att ha handstickade strumpor på fötterna är en vardagslyx som alla borde unna sig.
Ett projekt på gång: Detta är en transportstickning, den får följa med lite hit och dit, i bilen på väg, till butiken mellan kunder, medans potatisen kokar upp,( sätter man plattan på ettan hinner man många varv innan potatisen kokar) Jag stickar med ett entrådigt mohairgarn, (mohairen kommer från våra getter) som jag färgat med vår kallvattenfärg. Svarta trästickor nr: 4 från Eva i Stäket, jag älskar dessa stickor.
En närbild på samma sjal.
Närbild på en färdig sjal i samma mönster. Som ni märker har jag fastnat för detta mönster. Det är så roligt att sticka, det blir minst lika fint på baksidan som framsidan, mönstret är lätt att lära sig, nästan meditativt att sticka. Denna sjal är stickat i ett Wålstedtsgarn som jag tror heter Miranda.
Februari månads sockor på gång. Också ett kul och lättmemorerat mönster att sticka. Jag använder ett garn ur gömmorna, ett alpackagarn från Naturgarn köpt för säkert femton år sedan men fortfarande lika vackert som då.
Den färdiga Februarisockan.
Ett par sockor i restgarn, vårt eget ullgarn, färgat med Jeaba kallvattenfärg stickade på stickor 4,5 efter ett eget mönster.
Här kommer en vante också den stickad i vår mohair. Den här vanten är väldigt ensam det är som förgjort att få inspiration till vante nummer två. Jag har funderat på en massa lösningar som att jag inte får börja på en ny stickning innan den andra vanten är klar osv. men det funkar inte i alla fall. Vanten var dessutom rolig att sticka, jag förstår ingenting!!
Till sist är här ett par bilder på våra fårskinn. Vi har förutom angoragetterna gotlandsfår och leichesterfår. Här är bilder på skinn - ett från vardera rasen.
Det här med att fota och dokumentera är något helt nytt för mig och än så länge är det Pär som fixar och trixar med detta( därav de fläckvisa bildinläggen). Jag skall dock ta mig in i den världen så fort jag kan fixa plats i hjärnan för lagring av den kunskapen. Det är så svårt att veta var man skall trycka, när man skall trycka, var man skall klicka, när man skall klicka, HUR MAN SKALL KLICKA OCH TRYCKA, VAD SOM ÄR VÄNSTER OCH HÖGER, OSV, OSV, OSV..........

5 kommentarer:

Catarina sa...

Candle Flame shalen är verkligen fin...och vad kul att göra i sitt eget vackra garn!
Jag håller också på med en sådan men jag gör så mkt annat samtidig så jag har inte kommit så långt än.

Malin sa...

Vad duktig du är Karin, men hur lång tid tar det att få potatisen färdig...? Har du med stickningen i beräkningen och börjar skala potatis nångång vid 10-tiden på förmiddagen?

Marianne sa...

Åhh vad mycket fint du har stickat. Jag gillar den rosa färgen du har på din sjal. I morgon tänkte jag komma och besöka din butik som jag hittat tack vara Eva i Stäket.

Marianne sa...

Härliga garner och mycket goda ostar. I en mycket mysig miljö. Helt klart värt ett besök.

Lighty sa...

Ja..kan bara hålla med föregående....jag har varit hos dig Karin flera gånger...en gång medjobbet..och du hade en så trevlig föreläsning för oss om de olika ostarna. Sen har jag och Älsklingen handlat ett par gånger. =) Verkligen värt ett besök =) Och såhimla fint du stickar! =) Ha det gott!
http:/Moniqas.wordpress.com