lördag 16 mars 2013

Ralf ligger risigt till!!!!!

Tuppen Ralf hänger löst, har snart satt sin sista potatis eller va tusan han nu håller på med. För några dagar sedan hade jag på mig mina röda skor när jag gick till hönsen, det passade inte Ralf. Har man röda skor på sig i hönshuset där det finns en tupp som heter Ralf så kommer man ut ur hönshuset väldigt snabbt med ett blodigt sår på benet, i och för sig ton i ton med skorna men ändå...förbaskade tupp. Fortfarande ett par dagar senare är han sur som ättika och härjar,sturskar sig och försöker ligga i bakhåll. Nu är jag riktigt förbaskad och både mitt tålamod och plåstren är slut så skärper han inte till sig så kommer han snart varken kunna se röda skor eller något annat heller för den delen.

4 kommentarer:

Stickeri Stickera sa...

Tråkigt med tuppen. Jag har hört både och om rött hos hönsen. En del säger att de gillar det. Mina verkar inte ha något emot det. Jag har röda stövlar och ett av redena är rött.

Leif sa...

Vad var der jag sa!!!!!

Leif

Pernilla / Ma-tso-aki sa...

Ett tips från en gammal torparvän i bergen; han fyllde en gammeldags brandsläckare när de hade en särdeles ettrig j-vlig tupp, så den fick sig en riktig omgång. Han minns inte om det blev bättre (den stod och gol som en galning länge därpå) men kanske värt att pröva??

Anonym sa...

Leif, ja vet va du sa när vi träffades sist. Du behöver inte vara rädd för vi ska börja med att vara hos hönorna när vi botar din hönsskräck, träffa tuppen får du inte göra förrän andra terminen. Pernilla, tack för tipset, brandsläckare har jag inte prövat än. I dag prövade jag att se ut och röra mig som en tupp, modellstörreänralf. Efter diverse omplåstring är försöket utvärderat,,, inte så lyckat./ Karin