söndag 7 mars 2010

fårklippning/vårklippning

Fåren har fått nya vårfrisyrer dvs. fårklipparen har besökt damerna och tillsammans kom vi fram till att det skall vara kortklippt i vår.
De högdräktiga tackorna tyckte det var så skönt att bli av med lite päls, de försökte sig på riktiga glädjerusningar med tillhörande vårskutt, men det förstår ju vem som helst att så lätt är det inte med ett par stora lamm i magen. De lyckades på sin höjd sträcka ut ett bakben innan det var dags att samla ihop kroppen för att ta mark, en del hann inte riktigt med momentet "hopsamling innan markkontakt" men det var det ingen som såg.
Vi ströade med MASSOR av gul halm till natten, fåren bäddade ner sig och värmen från djupströbädden gjorde att de inte frös.
I dag såg det ut som en flock vaggande gäss hade invaderat fårhuset men vid en närmare titt kunde konstateras: högdräktiga tackor med kraftig träningsvärk./karin

3 kommentarer:

Kattis sa...

Hahhahaha du är såå skön gumman...

Jag skrattar gott här..
Älskar ditt sätt att vara och skriva...


Ses imorgon...

Kramizz Kattis

Birgitta sa...

Du har inte funderat på att skriva en bok? Ett år på Norrgården eller nåt? Jag skulle absolut köpa den för att läsa om allt roligt som händer hos dig...kram

Kattis sa...

Hej Gums


Du har en blomma att hämta på min blogg...

Kramizz Kattis