tisdag 29 januari 2013

Det första ägget från hönorna, så vackert perfekt! Det får vara ett "tittägg" tills det förhoppningsvis kommer flera. Kycklingarna växer, äter och sprätter, hundarna signalerar att det snart räcker. Lösa kalvar, pipande kycklingar och en tupp som motar bort dem från bästa kissplatsen. De har fått nog....

lördag 26 januari 2013

Greta på jobbet!

Vilken natt! Kycklingar kläcks och det första lammet för året har fötts, tidigt och planerat, ett litet tacklamm. Kommandoran som mamman heter är utomordentligt stolt, lammet är ju ett klart bevis på vem som är snyggast i flocken. De andra damerna blänger avundsjukt och moderskänslorna går nästan att ta på.

fredag 25 januari 2013

Jag är på väg att bli en kycklingmamma ;-)))

onsdag 16 januari 2013

Mina små efterlängtade hönor med tillhörande fästmän har anlänt. Fyra stycken rara gotlandshönor och en ståtlig tupp som stolt visar upp sig för alla som vill se. i en mindre kartong kom fyra små ölänska dvärghönor, pigga och spralliga. Deras fästman, en tupp modell mindre verkar just nu tycka att de större gotlandshönorna är ena riktiga godingar. När de i kväll flög upp på pinnarna satte sig den lilla tuppen bredvid den största hönan och smög in sitt huvud under hennes vinge,så rart:-)

onsdag 9 januari 2013

LillGreta och Håkan jobbar på riktigt bra tillsammans,de är dock lite svårfångade på bild. Allt går med en väldig fart och LillGreta går nu även under smeknamnet "turboBerit".

tisdag 8 januari 2013

I dag ska ostlagret inventeras. Det är bara att kavla upp ärmarna och sätta igång. Innan dagen är till ända kommer jag att , lukta ost, ha "räknat till tusen", mumlat shitcheese ett antal gånger.

lördag 5 januari 2013

Om 21 dagar blir jag förhoppningsvis mamma, en riktig hönsmamma.;-))

tisdag 1 januari 2013

Lill-Greta är 10 dagar gammal och hon har bestämmt sig för att Håkan är en utmärkt extramamma. Hon följer honom som en liten svans och är med och "hjälper till" med sysslorna i ladugården. Våra två varghundar förstår inte hur de blev tre....och vallhunden går i spinn över bristen på ordning. Mest frustrerad är han över husse, som verkar tycka att allt den där ouppfostrade lilla kalven gör är okej. Söt som socker är hon i alla fall./karin